oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

afisa23-10-22-mikri
Άρτεμις Χατζηγιαννάκη 
 "Όταν πρωτοκατέβηκα στη Σμύρνη" (2015)
Υδατογραφία σε χαρτί 52x40 εκ. 

 Ο τόπος μας 
Από τη Μικρά Ασία-Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη

 Η Ευαγγελική στον Χρόνο 

Από τη Σμύρνη  στη Νέα Σμύρνη
Ημερίδα ιστορικής μνήμης

 Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
και Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Δευτέρα, 11 12 2023

Ανακοινώσεις

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 11/12/23

Το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος  εδώ.

Διάλεξη-παρουσίαση στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄τάξης για το επάγγελμα του Μηχανικού Πληροφορικής από τον κύριο Ιωάννη Φωτιάδη

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων διάλεξη-παρουσίαση για το επάγγελμα του Μηχανικού Πληροφορικής από τον κύριο Ιωάννη Φωτιάδη. Η παρουσίαση και η συζήτηση που ακολούθησε με τους μαθητές/τριες ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και διαφωτιστική για . Η παρουσίαση του κυρίου Φωτιάδη αποτέλεσε την πρώτη από μία σειρά προγραμματιζόμενων παρουσιάσεων επαγγελμάτων, σχετικά με τις σπουδές, την κατάρτιση και τις δεξιότητες που απαιτούν, τις εργασιακές συνθήκες και τη θέση τους στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας «Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός και ενημέρωση για εργασιακές δεξιότητες και ικανότητες τον 21ο αιώνα» για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης.  

Συμμετέχουμε στην φιλανθρωπική δράση του Σ.Α.Ε.Σ.Σ

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής συμμετέχει στην Χριστουγεννιάτικη κοινωνική δράση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (ΣΑΕΣΣ),  που αποσκοπεί στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διαρκείας στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Για περισσότερα εδώ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Διαλέξεις-παρουσιάσεις για θέματα σεισμών και αντισεισμικής προστασίας στους μαθητές/τριες την Τετάρτη 29/11/2023

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 12:00 - 14:00 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία διαλέξεις για θέματα σεισμών και αντισεισμικής προστασίας σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από μέλη του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι διαλέξεις είχαν ως εξής:

Το φαινόμενο των σεισμών στην Ελλάδα
Δρ. Γεώργιος Καβύρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σεισμολογίας
Δρ. Νικόλαος Σακελλαρίου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

Η Βαλίτσα του Σεισμού
Δρ. Βασιλική Κουσκουνά, Καθηγήτρια Σεισμολογίας
Νικόλαος Γαλανός, Ερευνητής
Κωνσταντίνα Μαρία Κασσάρα, Ερευνήτρια

Στις διαλέξεις αυτές παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι βασικές έννοιες της Σεισμολογίας, τα αίτια γένεσης των σεισμών και εξηγήθηκε γιατί στη χώρα μας είχαμε, έχουμε και θα έχουμε σεισμούς. Στην εκπαίδευση με τη βαλίτσα του σεισμού οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση ισχυρού σεισμού και το οικογενειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ήρθαν σε επαφή με τη φορητή σεισμική τράπεζα και δημιούργησαν τον δικό τους σεισμό. Τέλος, αναλύθηκαν τα ατομικά μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό και αναδείχθηκε η σημασία της συνεχούς αντισεισμικής εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Εργαστηρίου για την εξαιρετική και εποικοδομητική για όλους/ες μας ενημέρωση-επιμόρφωση.

Επίσκεψη ομάδας μαθητών μας στον Αμερικανό Πρέσβη

Την Τρίτη 28/11, η ομάδα των μαθητών/τριών που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον περσινό Διαγωνισμό AWS GetIt επισκέφτηκε την Αμερικανική Πρεσβεία και συνάντησε τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές παρουσίασαν στον Αμερικανό Πρέσβη την εφαρμογή που σχεδίασαν για τον διαγωνισμό.

H επίσκεψη στον Αμερικανό Πρέσβη αποτέλεσε δώρο της εταιρείας για τη βράβευσή τους. Την ομάδα συνόδευσε η υπεύθυνη καθηγήτρια της Δράσης κα Α. Μπακαμήτσου.

Από τη Διεύθυνση

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Ημερίδα Αθλοπαιδιών στο ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου τη Δευτέρα 27-11-2023

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην Ημερίδα αγώνων Αθλοπαιδιών, την οποία διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας", σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Αθήνας και την υποστήριξη των ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης.

Η Ημερίδα διεξήχθη στο ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου. Το σχολείο μας συμμετείχε με 2 ομάδες μικτές (4×4) στο βόλλευ, 1 ομάδα στο ποδόσφαιρο, 1 ομάδα μπάσκετ αγοριών και 1 ομάδα μπάσκετ κοριτσιών. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις επιδόσεις τους αλλά και την υποδειγματική εμφάνιση και συμπεριφορά τους. Τις ομάδες συνόδευσαν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτριά τους κα Β. Αλεξίου, η κα Μ. Καραλή και η κ. Α. Καφετζάκη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του (διάθεση πούλμαν για τη μεταφορά μας και μπλουζάκια για τα μέλη των ομάδων του βόλλευ).
Ευχαριστούμε και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Λυκείου μας, κ. Σάρλα,  για τη διάθεση των εμφανίσεων της ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι όμιλοι Αστρονομίας και Προγραμματισμού Κινητών συσκευών στο Πλανητάριο

Την Κυριακή 19/11 οι  μαθητές και οι μαθήτριες των ομίλων Αστρονομίας και Προγραμματισμού Κινητών συσκευώνσυνοδευόμενοι/ες από τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους, κυρίες Ολυμπία Τριπολιτσιώτου και Θάνια Μπακαμήτσου,  παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την προβολή με τίτλο Είμαστε Αστρόσκονη. Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πλανηταρίου η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του, με ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis και αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο.

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, 10:00-13:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης δημιουργεί Τράπεζα Αίματος και εντάσσεται στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με ΑΜ 16755 ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών με διασυνδεδεμένη Υπηρεσία Αιμοδοσίας το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Στο πλαίσιο αυτό, θέλοντας να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας σε αίμα, ο Σύλλογος διοργανώνει την 1η εθελοντική αιμοδοσία σε χώρο του σχολείου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 13:00 και καλεί όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε αυτήν την ξεχωριστή και ουσιαστική πράξη αγάπης.

Από τη Διεύθυνση 

Εορτασμός επετείου 17ης Νοέμβρη

Την Παρασκευή, 17-11-2023, θα πραγματοποιηθεί η σχολική γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, από τις 8:30 μέχρι τις 10:00. Τα σχολικά λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά το πρωί και θα αναχωρήσουν στις 12:30 μετά τη λήξη και της γιορτής του Λυκείου μας.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Επίσκεψη του Ομίλου Αστρονομίας στην έκθεση Life in Space
  2. Οι διδακτικές επισκέψεις του Γυμνασίου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023
  3. Συμμετοχή του σχολείου μας σε εθελοντική δράση κοινωνικής προσφοράς
  4. ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
  5. Διδακτικές Επισκέψεις Ομίλων Εικαστικών και Μουσικής στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
  6. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 7/11/23
  7. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (28/2-2/3/2024)
  8. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 6/11/23
  9. Συμμετοχή ομάδας μαθητών/τριών του σχολείου μας σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο του ΕΚΠΑ
  10. Γιορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Σελίδα 1 από 59