oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Σάββατο, 27 07 2024

Προκήρυξη για πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2024-2025

Για περισσότερα, ΕΔΩ

 Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τη

Τρίτη 02/07/2024 και ώρα 17:00  έως Τρίτη 09/07/2024 έως τις 23:59.

Δείτε ΕΔΩ την Προκήρυξη με τον πίνακα των κενών

ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη, 08:30 – 13:30. 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Έφυγε ο αρχιτέκτονας του κτηρίου του σχολείου μας Αλέξανδρος Τομπάζης

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης (Γυμνάσιο και Λύκειο) εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του διαπρεπούς αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, σε σχέδια του οποίου ανεγέρθηκε το κτήριο του σχολείου μας. Είμαστε περήφανοι που το σχολείο μας ανήκει στα έργα του σημαντικού αυτού δημιουργού. Για εμάς ο Αλέξανδρος Τομπάζης θα συνδέεται πάντα με την ιστορία και την εξέλιξη του σχολείου μας.

 Δημοσίευση ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ...αυτοί που φεύγουν Αλέξανδρος Τομπάζης 1939-2024:   https://www.sadas-pea.gr/alexandros-tompazis-1939-2024/

Απονομή Βραβείων των 29ων Πανιώνιων Αγώνων

Την Παρακευή 21 Ιουνίου, είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στην απονομή των βραβείων των 29ων Πανιώνιων Αγώνων, με θέμα: «Με το βλέμμα του Ομήρου: Όταν τα εμπόδια γίνονται εφόδια», στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".
 
Συγχαρητήρια στις μαθητριές μας που κέρδισαν:
 
στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό κατηγορία Γυμνάσιο, το 1ο Βραβείο πήρε η Ηλιάνα Παππά,
στον Εικαστικό Διαγωνισμό στην κατηγορία Γυμνάσιο, το 1ο Βραβείο, η Ελισάβετ Βαριαδάκη,
και στην κατηγορία Λύκειο, τον Έπαινο Πρωτοτυπίας, η Αντωνία Πατερίτσα.
 
Η διοργάνωση είχε την υποστήριξη και συνεργασία του Φιλολογικού Συλόγγου Παρνασσός, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, των Εκδόσεων Υδροπλάνο, και του Skillbox! Ευχαριστούμε πολύ τους συνδιοργανωτές !!!!!

Παρουσίαση του προγράμματος "Επανασχεδιάζοντας την Κοινωνικό Συναισθηματική Αγωγή μέσω της Τέχνης - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Reimagined (Erasmus+)"

Την Δευτέρα 17-6-2024 έγινε η τελική παρουσίαση του προγράμματος "Επανασχεδιάζοντας την Κοινωνικό Συναισθηματική Αγωγή μέσω της Τέχνης - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Reimagined (Erasmus+)" με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού τομέα της ActionAid και υπεύθυνο φορέα για την Ελλάδα το ΙΕΠ . Ηταν μία ωραία εμπειρία όπως όλα τα προγράμματα Erasmus!!!
Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα την παλιά μας συνάδελφο Δώρα Μέντη (από το ΕΚΠΑ σήμερα) για την πρόσκληση και την εξαιρετική συνεργασία!!! Ευχαριστούμε επίσης το 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών για την φιλοξενία και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθήνας για την συνεργασία!
Υπέυθυνες του προγράμματος: η διευθύντρια μας Τόνια Καφετζάκη και οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Δρακοπούλου, Μαίρη Καραλή και Χριστίνα Παπαδάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ του Π.Γ.Ε.Σ.Σ. για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των νέων μαθητών/τριών στην Α΄τάξη του Π.Γ.Ε.Σ.Σ. για το σχολικό έτος 2024-2025

θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι την  Παρασκευή 28 Ιουνίου

Καθημερινά, 8:15 π.μ. -14:00 μ.μ.

Για την εγγραφή των μαθητών/τριών, εκτός από τον απολυτήριο τίτλο, ο οποίος διαβιβάζεται υπηρεσιακά, χρειάζονται τα ακόλουθα (τα προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες):

α) Αίτηση εγγραφής (για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και να τη φέρετε συμπληρωμένη).

Η Αίτηση απαιτεί την συναίνεση (υπογραφή) και των δύο γονέων/κηδεμόνων. Στην περίπτωση που δεν μπορούν και οι δύο να έρθουν στο σχολείο για να υπογράψουν την αίτηση, να φέρει μαζί του ο γονέας/κηδεμόνας που θα κάνει την αίτηση Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του έτερου κηδεμόνα υπογεγραμμένη μέσω gov.gr. Η  Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) του έτερου κηδεμόνα (εδώ)

β) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια,  ή φωτοαντίγραφο διαβατηρίου.

και γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (ΑΔΥΜ) στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής συμπληρωμένο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου (κατεβάστε το ΑΔΥΜ εδώ). Το δελτίο συμπληρώνεται από παιδίατρο ή γενικό γιατρό.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

ΔΡΑΣΗ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Π.Α.Ι.Δ.Υ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ2 είχαν την πρωτοβουλία δράσης αλληλεγγύης υπέρ του Σωματείου Π.Α.Ι.Δ.Υ. Δημιούργησαν αντικείμενα, έφτιαξαν γλυκίσματα και χυμούς, τα οποία διέθεσαν σε bazaar στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του σχολείου  την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Ο συντονισμός της δράσης ανήκει στη φιλόλογο κα Μαγδαλίνα Ντίνου, η οποία επίσης συμμετείχε με δημιουργίες της. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την ευαισθησία τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Για περισσότερα βλ. ΕΔΩ 

Από τη Διεύθυνση

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ-ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ 2024

O ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ-ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ 2024 εδώ

Ενημέρωση για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2024-2025

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των νέων μαθητών/τριών στην Α΄τάξη του Π.Γ.Ε.Σ.Σ. για το σχολικό έτος 2024-2025

θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι την  Παρασκευή 28 Ιουνίου

Καθημερινά, 8:15 π.μ. -14:00 μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε και τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της εγγραφής στο σχολείο μας.

Σημειώνουμε ότι:

Για την εγγραφή  θα πρέπει να είναι αναρτημένη στην πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.iep.edu.gr/services/pps/index.php η υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του έτερου γονέα/κηδεμόνα.


Σε περίπτωση που δεν είναι αναρτημένη η ως άνω υπεύθυνη δήλωση, χρειάζεται να εκδοθεί μέσω gov.gr και να υποβληθεί μέχρι και την Πέμπτη 6/6/24 στο email του σχολείου  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να κατατεθεί αυτοπροσώπως στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αποκλειστικής επιμέλειας του μαθητή-τριας ή στην περίπτωση που η αίτηση υποβλήθηκε από εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρειάζεται να υποβληθούν στο σχολείο οι αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις ή δικαστικές αποφάσεις μέχρι την ίδια ημερομηνία.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ 2024
  2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-25
  3. Αποτελέσματα εξετάσεων εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη για το σχ. έτος 2024-2025
  4. Απόδοση Αριθμού προτεραιότητας Πρότυπων Σχολείων για την άρση των ισοβαθμιών 2024
  5. Διακρίσεις μαθητών/τριών μας στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2024 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
  6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ/ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
  7. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ/ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
  8. Εκδήλωση-Αφιέρωμα στη μητέρα
  9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2024
  10. Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα σχολεία 2024

Σελίδα 1 από 68