oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Παρασκευή, 29 03 2024

ΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ «ΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ» 2022

proskliseisRiseis2022

  • Το σχολείο μας συνδιοργανώνει και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, μία ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στη Ρητορική Τέχνη μαζί με δεκατρία Γυμνάσια, δημόσια και ιδιωτικά, με την επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και του Μεταπτυχιακού Διαπανεπιστημιακού Προγράµµατος Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήµες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
  • Σε αυτήν συμμετέχουν συνολικά είκοσι τέσσερα Γυμνάσια και θα υλοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2021 στο 5ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου, το οποίο εκτός από τη φιλοξενία των αγώνων ανέλαβε και τον συντονισμό της διοργάνωσης.
  • Στο πλαίσιό της θα λάβουν χώρα ρητορικές δράσεις, που περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και των Διττών Λόγων.
  • Τις βασικές Ρητορικές Δράσεις θα πλαισιώσουν και κάποιες Παράλληλες Δράσεις με πιο ελεύθερο δημιουργικό χαρακτήρα, τις οποίες έχει επιμεληθεί η κα Πόπη Μαθιουδάκη, φιλόλογος του 2ουΓυμνασίου Γλυκών Νερών.
  • Οι αγώνες στελεχώνονται από έμπειρους κριτές, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και διοργανώνονται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΙΕΠ.
  • Οι συμμετέχοντες μαθητές και κριτές θα προσκομίσουν την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων πρόσφατο selftest για covid19 και θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα (καλό είναι να έχουν μαζί τους για κάθε ενδεχόμενο δύο μάσκες).
  • Επιπλέον για τη συμμετοχή τους στις Παράλληλες Δράσεις θα τους χρειαστούν πολύχρωμα στυλό ή μαρκαδόροι.

Πρόγραμμα Ρητορικών Αγώνων 2022