oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Τετάρτη, 01 05 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ #YOULEAD

Την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, συνδιοργανώθηκαν ρητορικοί αγώνες Δημόσιου Διαλόγου από την ActionAid Ελλάς και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος#YOULEAD.

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχε η μαθήτριά μας, Νονότα Σοφία, ως διακριθείσα στους 7ους Μαθητικούς Ρητορικούς αγώνες «Ρήσεις – Αντι-ρήσεις» μαζί με μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν επίσης σε διάφορες ρητορικές διοργανώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε νέους και νέες, ηλικίας 15-19 ετών από πέντε χώρες (Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Σλοβενία). Σκοπός τελικά είναι να μπορέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια να γίνουν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στον καθορισμό (ενός συνόλου) προτεραιοτήτων που συνδέονται με τη δημοκρατική συμμετοχή και την κλιματική κρίση, οι οποίες στη συνέχεια θα συζητηθούν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν πολύ υψηλό και οι πέντε καλύτεροι ομιλητές (4 μαθητές Λυκείου και 1 φοιτητής) που διακρίθηκαν αποτελούν πλέον την εθνική μας ομάδα που θα συμμετάσχει στη συνάντηση νέων στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2024.

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας, Νονότα Σοφία, για τη συμμετοχή της και σε αυτούς τους ρητορικούς αγώνες!