oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Πέμπτη, 18 04 2024

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ Β΄ΦΑΣΗ ΤΟΥ 36ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές, που συμμετείχαν στην Β΄ Φάση του 36ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ), και πέτυχαν με την επίδοσή τους να προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/4/23 στα εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών ΗΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι επιτυχόντες μαθητές είναι:

Λεπέτσος Γεώργιος (Β΄ Γυμνασίου) και

Αραπίδης Νικόλαος - Αιγέας (Α΄Λυκείου)

Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών του ομίλου "Αλγοριθμική - Προγραμματιστική επίλυση προβλημάτων με γλώσσες υψηλού επιπέδου"

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!

Από τη Διεύθυνση

Διάκριση μαθητών/τριών μας στο 6ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής

Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα της Α΄ τάξης, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Απόστολο Παλαιολόγο και Άγγελο Παπαδόπουλο, η οποία συμμετείχε στον ημιτελικό και την ομάδα της Γ΄ τάξης, αποτελούμενη από τις/τους Ηλέκτρα Γκάτση, Ευαγγελία Ζέρμα  και Ρωμανό Ορφανάκης, η οποία κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του  6ου Διαγωνισμού  Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής των Γυμνασίων τον οποίο διοργάνωσαν τα  Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».

Συγχαρητήρια και στις εκπαιδευτικούς κυρίες Ασημίνα Αγγελία και Σωτηρία Παπακώστα,  οι οποίες είχαν την πρωτοβουλία και συντόνισαν τις συμμετοχές του σχολείου μας. 

Διάκριση (2ος έπαινος) μαθητή μας σε Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας Γιώργο Πέτσα της Β' τάξης ο οποίος απέσπασε το δεύτερο έπαινο στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης  τον οποίο διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια "Παναγία Προυσιώτισσα". 

Συγχαρητήρια και στην εκπαιδευτικό κα Μαγδαλίνα Ντίνου, η οποία είχε την πρωτοβουλία και συντόνισε τις συμμετοχές του σχολείου μας. 

 

Διάκριση (2ο βραβείο) μαθήτριάς μας σε διαγωνισμό διηγήματος

Συγχαίρουμε θερμά τη μαθήτριά μας Αριάδνη-Βασιλική Σταθοπούλου της Γ' τάξης η οποία απέσπασε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος "Έχει ο καιρός γυρίσματα...", τον οποίο διοργάνωσε το σχολείο "Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα".

Συγχαρητήρια και στην εκπαιδευτικό κα Παναγιώτα Λάδη, η οποία είχε την πρωτοβουλία και συντόνισε τις συμμετοχές του σχολείου μας. 

Διάκριση του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους "Μνήμες Μ. Ασίας-Πόντου: 1922-2022 - σχ. έτους 2023-2024"

Με χαρά σας ανακοινώνουμε για την πανελλήνια διπλή διάκριση του Πρότυπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους "Μνήμες Μ. Ασίας-Πόντου: 1922-2022 - σχ. έτους 2023-2024", τον οποίο συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον εν λόγω διαγωνισμό εστάλησαν από τον Κινηματογραφικό Όμιλο του ΠΓΕΣΣ δύο ταινίες μικρού μήκους εκπροσωπώντας το Σχολείο μας: η μία με θέμα τη ζωή και το έργο του Ηλία Βενέζη με τίτλο "Ηλίας Βενέζης, η νοσταλγική πένα της Ιωνίας" και η δεύτερη με θέμα την προσωπικότητα του Φίλωνος Κτενίδη, μίας σημαντικής μορφής του ποντιακού ελληνισμού, η οποία φέρει τον τίτλο "Ο φιλόπατρις Φίλων Κτενίδης". Οι ταινίες αποτελούν ιστορικά δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ βασισμένα σε ενδελεχή έρευνα σε ιστορικές πηγές, βιβλιογραφία, διασωθέντα αρχεία και τεκμήρια συλλόγων, φορέων, στο αρχείο της ΕΡΤ αλλά και στο διαδίκτυο.  

Σε αυτές τις ταινίες έλαβαν μέρος μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου, ως όριζε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Η μία ταινία απέσπασε πανελλήνιο βραβείο  - ένα εκ των πέντε που δόθηκαν συνολικά - και η δεύτερη είναι ανάμεσα στις επιλαχούσες για τιμητικό έπαινο (αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση ακύρωσης 2 θέσεων από την εκπαιδευτική εκδρομή στη Χαλκίδα που είναι το έπαθλο για τους βραβευθέντες, θα πάνε δυο από τους μαθητές μας της επιλαχούσας ταινίας).

Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού εδώ.

Οι βασικοί συντελεστές της βραβευθείσας ταινίας "Ηλίας Βενέζης, η νοσταλγική πένα της Ιωνίας" είναι οι εξής: Δημητριάδου Χρυσούλα, Καραντζίκη Καλλιόπη, Λυγερός Γιάννης. Φιλική συμμετοχή είχαν οι: Κοπετινάς Σταύρος, Στράτη Μαρίνα-Αγάπη, Γεωργιάδη Ναταλία, Μπεναρδής Γιώργος, Μήλια Ιωάννα.

Οι βασικοί συντελεστές της επιλαχούσας ταινίας "Ο φιλόπατρις Φίλων Κτενίδης" είναι οι εξής: Κοπετινάς Σταύρος, Σκαρλάτος Γιώργος, Φουντούλης Δημήτρης.

Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κα Ξανθή Τσαπάρα, υπεύθυνη του κινηματογραφικού Ομίλου του Π.Γ.Ε.Σ.Σ., για την επιστημονική και τεχνική επίβλεψη των μαθητών/τριών, τη  γενική επιμέλεια, και τον συντονισμό της κινηματογραφικής ομάδας. 

Μπορείτε να δείτε τις βραβευθείσες ταινίες επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους:

 

 

Από τη Διεύθυνση

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" 2024

Συγχαίρουμε θερμά τη μαθήτρια μας Παπάζογλου Ελένη και το μαθητή μας Βαρλάμη Γεώργιο, οι οποίοι είναι ανάμεσα στους 34 επιτυχόντες (στις θέσεις 26 και 29 αντίστοιχα) στον διαγωνισμό της 41ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του 84ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά της Ε.Μ.Ε.

Οι παραπάνω μαθητές/τριες θα λάβουν μέρος στον Προκριματικό Διαγωνισμό που θα γίνει στην Αθήνα στις 6 Απριλίου 2024 ώρα 10:00 στο 2ο Πρότυπο ΓΕ.Λ Αθηνών (Τιμολέοντος Φιλήμονος 30-32 & Έλενας Βενιζέλου Τ.Κ. 11521). Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 11.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον Αρχιμήδη (Ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα από την Ε.Μ.Ε.).

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ 36ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Συγχαίρουμε τους/τις παρακάτω μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην Α΄ Φάση του 36ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ), και πέτυχαν με την επίδοσή τους να προκριθούν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού. Οι επιτυχόντες/ούσες μαθητές/ριες είναι

Μπελεβέντη Ολίβια (Α΄ Γυμνασίου)
Λεπέτσος Γεώργιος (Β΄ Γυμνασίου)

Συγχαίρουμε θερμά τους/τις μαθητές/ριες για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!

Από τη Διεύθυνση

 

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 84ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"

Συγχαίρουμε τους 14 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που είναι επιτυχόντες/ουσες στον διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» του 84ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά της Ε.Μ.Ε.

Οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερα...

Συμμετοχή και διάκριση μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής Enigma

Συγχαίρουμε τους/τις παρακάτω μαθητές/ριες του σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προγραμματισμού Enigma (enigma.cc), που διεξήχθη παράλληλα σε τέσσερις πόλεις (Αγρίνιο, Αθήνα, Ηράκλειο, Σέρρες) την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Στην Αθήνα ο χώρος διεξαγωγής ήταν τα εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Βαγγέλης Κοντοσφύρης

2η θέση πανελλαδικά

Α΄ Γυμνασίου

Ολίβια Μπελεβέντη

5η θέση πανελλαδικά

Α΄ Γυμνασίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 84ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΘΑΛΗΣ"

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους/τις 31 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που είναι επιτυχόντες στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» του 84ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά της Ε.Μ.Ε. και προκρίνονται για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας με τις επιτυχίες τους κατατάσσουν το σχολείο μας ανάμεσα στις πρώτες θέσεις επιτυχιών, όλων των σχολείων δημόσιων και ιδιωτικών πανελλαδικά! 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Συμμετοχή του σχολείου μας σε εθελοντική δράση κοινωνικής προσφοράς
  2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2023
  3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ #YOULEAD
  4. Διάκριση μαθητών του Π.Γ.Ε.Σ.Σ στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών
  5. 9ος Διαγωνισμός Σκίτσου Γελοιογραφίας και Κόμικς
  6. Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023
  7. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ AWSGetIt 2023
  8. Διάκριση μαθητή μας στο 34ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2023 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας
  9. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 7ους ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ "ΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ"
  10. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ 11Ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ»

Σελίδα 1 από 14