oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Σάββατο, 10 06 2023

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ AWSGetIt 2023

Το AWS GetIT είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την Amazon Web Services και υλοποιήθηκε και φέτος στην Ελλάδα με σκοπό να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νεαρούς μαθητές να σκεφτούν πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στο δικό τους σχολείο ή στην δική τους κοινότητα σχεδιάζοντας μια «εφαρμογή για το καλό».

Τέσσερις ομάδες μαθητών/τριών μας της Α' Γυμνασίου έλαβαν μέρος φέτος στο πρόγραμμα και στον συνακόλουθο διαγωνισμό του AWS GetIT.Δύο από τις 4 ομάδες του σχολείου μας προκρίθηκαν στον τελικό. Ο τελικός διεξήχθη την Κυριακή 14/5/23 στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ όπου οι 4 μαθητικές ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό (οι δύο από το σχολείο μας), παρουσίασαν τις εφαρμογές που σχεδίασαν και απάντησαν σε ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής.

Περισσότερα...

Διάκριση μαθητή μας στο 34ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2023 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Ο μαθητής της Γ τάξης του σχολείου μας Κωνσταντίνος Μπουλαμάτσης κατέκτησε την 1η θέση στο 34ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα  Μαθητών-Μαθητριών  2023 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας!

Τον συγχαίρουμε θερμά για τη διάκρισή του.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 7ους ΡΗΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ "ΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ"

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διπλή διάκριση που πέτυχε η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Νονότα Σοφία, στους 7ους Ρητορικούς Αγώνες Γυμνασίων «Ρήσεις – Αντι-ρήσεις», στους οποίους συμμετείχε και φέτος το σχολείο μας ως συνδιοργανωτής, με υπεύθυνη την κ. Ελένη Γκόνου, εκπαιδεύτρια του Ομίλου Ρητορικής και αναπληρώτρια υποδιευθύντρια του σχολείου.

Η μαθήτρια κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου και την τέταρτη της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

Στους αγώνες ακόμη συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριές μας, οι οποίοι επέδειξαν τη δεξιότητά τους στη ρητορική τέχνη:

Από την Α΄ τάξη: Βαμβακάρη Έλενα, Μπραΐμης Σωτήριος

Από την Β΄ τάξη: Κάτσενου Θεοδώρα, Σκαρβέλης Ιωάννης

Από την Γ΄ τάξη: Πατερίτσα Αντωνία

Στον διαγωνισμό αφίσας συμμετείχαν ακόμη 7 μαθητές – μαθήτριές μας, οι εξής:

Από τη Β΄ τάξη: Χρύσα Δαριώτη, Κάλφα Στεφανία, Δήμητρα Μπουρούση, Λιάγκα Αικατερίνη, Ραπανάκης Ηρακλής

Από τη Γ΄ τάξη: Μαίρη Κατράνη, Ιουλία Μαγειροπούλου

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και τις μαθήτριές μας και ιδιαίτερα στη μαθήτρια Νονότα Σοφία για την εξαιρετική της διάκριση.

Από τη Διεύθυνση

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ 11Ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ»

Ο μαθητής της Α΄ τάξης, Γεώργιος Πέτσας, τιμήθηκε με τον 1ο ειδικό έπαινο για το πεζό του κείμενο «Άρα …πόλεμος;» στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ», που διοργανώθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: Φ 15/115889/Δ2/23-09-2022, απόφαση έγκρισης της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ, μετά από θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π).

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1100 μαθητές και μαθήτριες, από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, στις 6.30 μμ. Τα βραβευθέντα κείμενα θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://www.educircle.gr/pentzikis/ μετά από τεχνική επεξεργασία.

Παρακολουθήστε ζωντανά την μετάδοση της Τελετής Βράβευσης μέσω της Εφημερίδας Πέλεκυς εδώ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100055478019216

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ 2023

Την Παρασκευή, 28/4/2023, διεξήχθη το 20ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών- Μαθητριών 2023 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, στο οποίο συμμετείχαν δύο ομάδες του σχολείου μας. Στα Γυμνάσια αγωνίστηκαν 37 ομάδες και η Α' ομάδα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης αναδείχθηκε  πρωταθλήτρια καταλαμβάνοντας την 1η θέση με συμμετοχή των εξής μαθητών:

Περισσότερα...

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΥΘΑΓΟΡΑ 2023

Ο μαθητής Αθανασίου Ευάγγελος - Νεκτάριος του Εγκόλφιου, της Γ΄ Γυμνασίου διακρίθηκε στον Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων  ''ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ'' που διεξήχθη στις 11.03.2023.

Η ανάρτηση των επιτυχόντων βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.hms.gr/pythagoras/pdf/G_GYMN_PYTAGORAS_11_03_2023.html  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή για τη σημαντική του διάκριση.

Από τη Διεύθυνση

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη σημαντική διάκριση που πέτυχε ο μαθητής

Λεπέτσος Γεώργιος της Α΄ τάξης

ο οποίος συμμετείχε στην Γ΄ Φάση του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ).

Ο μαθητής μας με την επίδοσή του στα προβλήματα της διαγωνιστικής αυτής φάσης Γυμνασίων και Λυκείων όλης της επικράτειας, πέτυχε να επιλεγεί για να παρακολουθήσει το CAMP Προετοιμασίας, μέσω του οποίου συγκροτούνται οι Εθνικές ομάδες Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Διεθνείς διοργανώσεις για το έτος 2023.

Συνολικά επελέγησαν από όλη την Ελλάδα, για το CAMP προετοιμασίας, 39 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. 

Συγχαίρουμε θερμά το μαθητή μας για την προσπάθεια και τη διάκρισή του, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Από τη Διεύθυνση

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο μαθητής

Λεπέτσος Γεώργιος της Α΄ τάξης

συμμετείχε στη Β΄ Φάση του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ),  και πέτυχε την πρόκρισή του στην επόμενη και τελική φάση. 

Συγχαίρουμε θερμά το μαθητή μας για την προσπάθειά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού!

Από τη Διεύθυνση

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ 4ΟΥΣ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

4diasxRitorikisΤο Σάββατο 1 Απριλίου 2023 14 μαθητές της Α΄, Β' και Γ΄ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στους 4ους  Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου. 

Πρόκειται για σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στη μαθητική ρητορική, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του ΠΜΣ "Ρητορική, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Εκπαίδευση" και του ευρωπαϊκού προγράμματος YouLEAD.

 Οι 1οι αγώνες αυτού του είδους είχαν συνδιοργανωθεί από το σχολείο μας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση το 2020, ενώ εν μέσω της πανδημίας του covid 19, συνεχίσαμε με τη συνδιοργάνωση και των 2ων Διασχολικών αγώνων Δημιουργικού Λόγου το 2021 που υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά με επιτυχία. 

Οι μαθητές μας πήραν μέρος στα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου και στα αγωνίσματα του Ομαδικού Αυτοσχεδιασμού και της Ομαδικής Συζήτησης. Σε σύνολο 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα και 250 περίπου διαγωνιζόμενων οι μαθητές μας απέσπασαν θετικότατα σχόλια για την παρουσία τους και την ωριμότητα της σκέψης τους. Ανάμεσα σε αυτούς η μαθήτριά μας Ντ’ Όρια Έλενα, κατέκτησε την 7η θέση στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

Περισσότερα...

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΙΤΣΟΥ, ΚΟΜΙΚΣ, ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2023

Η μαθήτρια της Γ τάξης Αντωνία Πατερίτσα κατέκτησε το 1ο Βράβείο στην κατηγορία Σκίτσο-Γυμνασίου στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΣΚΙΤΣΟΥ, ΚΟΜΙΚΣ, ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2023 που διοργανώθηκε από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος  υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας!

Την συγχαίρουμε θερμά για τη διάκρισή της.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Διακριθέντες στους διαγωνισμούς: Πυθαγόρας, Καγκουρώ
  2. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ
  3. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2023
  4. 5ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΙΦΩΝ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ
  5. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 5Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ «ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ»
  6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ «ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ» (12/3/2023) ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (18-19/3/2023)
  7. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  8. Αποτελέσματα 83ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2022-23
  9. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Μνήμης και Δημιουργίας για τα Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με τίτλο: «Σμύρνη: Ιωνικό πυρίδροσον φως»
  10. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 1Οου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2022

Σελίδα 1 από 13