oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Παρασκευή, 03 02 2023

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (στο πρωτότυπο)

Την Παρασκευή 27/1/2023 κατά την 4η και 5η διδακτική ώρα (10.55-12.30) πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Β΄1 του ΠΓΕΣΣ δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (στο πρωτότυπο) στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Τη δειγματική διδασκαλία έκανε η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του ΙΚΥ και υπεύθυνη για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Γυμνασίου κ. Φουντοπούλου Μαρία. Τη δειγματική διδασκαλία παρακολούθησαν οι φιλόλογοι του σχολείου και οι επιμορφώτριες κες Ζήκα Βάγια και Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ. Ακολούθησε συζήτηση επί της δειγματικής διδασκαλίας.

(Από τη Διεύθυνση)

Ο θεατρικός όμιλος του σχολείου μας σας προσκαλεί στην παράστασή του

ΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ «ΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ» 2022

proskliseisRiseis2022

 • Το σχολείο μας συνδιοργανώνει και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, μία ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στη Ρητορική Τέχνη μαζί με δεκατρία Γυμνάσια, δημόσια και ιδιωτικά, με την επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και του Μεταπτυχιακού Διαπανεπιστημιακού Προγράµµατος Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήµες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».

  Περισσότερα...

Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνδεμένων Γυμνασίων της UNESCO/ASPnet

Το ΠΓΕΣΣ συμμετείχε στο 7ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 με θέμα «Η γυναίκα στον 21ο αιώνα (Εργασία, Στερεότυπα, Επιστήμες, Κλιματική Αλλαγή, Έμφυλη βία). Το σχολείο μας συμμετείχε με δέκα μαθητές (πέντε από τον Όμιλο Ρητορικής και πέντε ακόμη από την Β΄ τάξη) και τις εικαστικές εργασίες δεκατριών μαθητών του Ομίλου Εικαστικών του σχολείου μας, όπως και άλλα σχολεία, που ανήκουν στο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO. Την διοργάνωση ανέλαβε η Λεόντειος Σχολή Αθηνών. Η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ,  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ-ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έλαβαν μέρος οι παρακάτω μαθητές:

Από τον Όμιλο Ρητορικής του σχολείου: Ψειμάδας Χρήστος (Γ3), Γεωργάρας Σέργιος (Γ3) και Σκαρτσίλης Αντώνης (Γ3), Ντ’ Όρια Έλενα (Β3) και Πατερίτσα Τόνια (Β3)

Από το Β1: Αλεξοπούλου Ελένη και Λιάγκα Αικατερίνη

Από το Β3: Μπάδα Αναστασία, Νονότα Σοφία, Πανουσάκη Αλεξάνδρα

Οι μαθητές Ψειμάδας Χρήστος και Γεωργάρας Σέργιος ανέλαβαν τους ρόλους του Προέδρου και του Γραμματέα αντίστοιχα.

Επιπλέον παρουσιάστηκε βίντεο με εικαστικές μαθητικές εργασίες που επιμελήθηκαν 13 μαθητές/-τριες του Ομίλου Εικαστικών του σχολείου:

Βαγγοπούλου Ναταλία (A1), Γκάτση Ηλέκτρα (A2), Ευαγγελίδης Κωνσταντίνος (A1), Πάλλα Θεοδώρα (A2), Κεντάρχου Θάλεια (A1), Φαρμάκη Σοφία (A3), Κατσά Κωνσταντίνα (B1), Πατερίτσα Τόνια (B3), Ζαχαράκη Πηνελόπη (Γ1), Καρυστηναίου Μαρία (Γ1), Κατσαδωράκη Δέσποινα – Αντιγόνη (Γ1), Λέκα Παρασκευή – Άρτεμις (Β’ 8ο Γ. Γλυφάδας), Λέκα Σοφία – Δέσποινα (Γ2)

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή του 7ου Μαθητικού Συμποσίου των Συνδεμένων Γυμνασίων της UNESCO/ASPnet πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Ημερίδα το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 10:00-13:00. Διοργάνωση: Γυμνάσιο Λεοντείου Σχολής Αθηνών

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελένη Χρ. Γκόνου, Κατερίνα Γκότση, Νίνα Ξενάκη, Χριστίνα Παπαδάκη

Συμμετοχή μαθητών του Ομίλου Ρητορικής στον 4ο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών "Πρωταγόρας"

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "ΑΦΙΞΙΣ" .

Ο προκριματικός γύρος είναι στις 19 και 20 Μαρτίου και ο τελικός στις 2 και 3 Απριλίου 2022.

Συμμετοχή του σχολείου σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα

Το ΠΓΕΣΣ θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ελληνική γλώσσα στις 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 7 μ.μ.

·         Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με έναν μαθητή, τον Μαραμενίδη Σταύρο του Γ1 ο οποίος παρακολουθεί τον όμιλο ρητορικής του σχολείου.

·         Η εκδήλωση έχει ανακοινωθεί με ειδικό Δελτίο Τύπου και είναι ανοικτή για το κοινό.

·         Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

·         Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης υπάρχει στην πρόσκληση.

 

Αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου μας

Χάρη σε χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το εργαστήριο πληροφορικής του Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης απέκτησε έναν εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3D Printer).

Έτσι οι μαθητές/τριές μας θα γνωρίσουν την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτυπώσεως, τις εφαρμογές της και την προοπτική της.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια νέα μέθοδος προσθετικής κατασκευής η οποία επιτρέπει την κατασκευή αντικειμένων μέσω της διαδοχικής προσθέσεως επάλληλων στρώσεων υλικού.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή φυσικών μοντέλων και πρωτοτύπων από σχεδιαστές, μηχανικούς και ομάδες ανάπτυξης νέων προϊόντων. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέρη και εξαρτήματα από διάφορα υλικά τα οποία έχουν διαφορετικές μηχανικές και φυσικές ιδιότητες και μάλιστα συχνά σε μια ενιαία διαδικασία κατασκευής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εκτύπωση αυτή θα οδηγήσει σε μία νέα βιομηχανική επανάσταση, καθώς θα φέρει την αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών, αφού θα ανοίξει τον δρόμο στην τοπική και μικρής κλίμακας παραγωγή η οποία είναι προσαρμοσμένη στις εκάστοτε τρέχουσες ανάγκες.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την νέα αυτή εξαιρετική του πρωτοβουλία!

Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την αναβάθμιση της μνήμης των Η/Υ του εργαστηρίου πληροφορικής και πάλι με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής!

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΜΠ 2021

Το σχολείο μας φέτος θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη "Βραδιά του Ερευνητή" που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 με δύο εξαιρετικές εργασίες των μαθητών Αργυρίου Νικολάου (Γ2) και Μαριτίνας Σακελλαράκη (Γ3). Οι άνωθι εργασίες θα παρουσιαστούν σε βίντεο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Ψηφιακή Έκθεση Εικαστικών και Τεχνολογίας 2020-21

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Απολογισμός της συμμετοχής του ΠΓΕΣΣ στους Αγώνες ρητορικής τέχνης Γυμνασίων κατά το σχολικό έτος 2020-21
 2. 2η διαδικτυακή συνάντηση ρητορικής τέχνης Γυμνασίων της ομάδας των Ρήσεων – Αντι-ρήσεων
 3. Στον απόηχο της διημερίδας μας…
 4. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «Ἐπανάσταση τοῦ 1821: πτυχὲς ἑνὸς γεγονότος μείζονος σημασίας»-Ευχαριστήρια επιστολή
 5. 2οι ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 6. 2οι ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΚΑΝΟΝΕΣ
 7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ἐπανάσταση τοῦ 1821: πτυχὲς ἑνὸς γεγονότος μείζονος σημασίας»
 8. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ 2ους ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
 9. 2οι ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ 15/3/2021
 10. 2οι ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Σελίδα 1 από 8