oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Σάββατο, 22 06 2024

ΔΡΑΣΗ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Π.Α.Ι.Δ.Υ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ2 είχαν την πρωτοβουλία δράσης αλληλεγγύης υπέρ του Σωματείου Π.Α.Ι.Δ.Υ. Δημιούργησαν αντικείμενα, έφτιαξαν γλυκίσματα και χυμούς, τα οποία διέθεσαν σε bazaar στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του σχολείου  την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Ο συντονισμός της δράσης ανήκει στη φιλόλογο κα Μαγδαλίνα Ντίνου, η οποία επίσης συμμετείχε με δημιουργίες της. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την ευαισθησία τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Για περισσότερα βλ. ΕΔΩ 

Από τη Διεύθυνση

Δράση Αλληλεγγύης του σχολείου μας για το Πάσχα

PasxalinesLambades24024-1Οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών διακόσμησαν με πολύ αγάπη, καλαισθησία και φροντίδα πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες πούλησαν προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τον Σύλλογο  Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» (σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 300 ευρώ.

Συγχαρητήρια για τη διάθεση προσφοράς και την ενσυναίσθηση των μαθητών/τριών μας! Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης η κ. Δ. Ζαμάνη.

Δράση για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου "Διερεύνησε, Σχεδίασε, Δράσε για τη σταδιοδρομία σου!" του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΕΚΠΑ

Την Τρίτη 16-4-2024, κατά τις 6η και 7η διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκε δράση ΣΕΠ για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τον παραπάνω τίτλο. Τη δράση υλοποίησαν συνεργάτιδες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση", της Φιλοσοφικής Σχολής (Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) του ΕΚΠΑ, με το οποίο το σχολείο μας έχει συμφωνία συνεργασίας. Ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες και ευχαριστούμε το Εργαστήριο Συμβουλευτικής του ΕΚΠΑ για την προσφορά του προς το σχολείο μας. 

Πραγματοποίηση 3ης Επιμορφωτικής Συνάντησης Γονέων/Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/4/2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η 3η Επιμορφωτική Συνάντηση Γονέων/Κηδεμόνων με θέμα "Διαχείριση άγχους – κρίσεις πανικού" και ομιλήτρια την κα Έλενα Αθανασογιαννοπούλου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Η ομιλήτρια παρουσίασε αναλυτικά τους παράγοντες, που επιβαρύνουν τη συναισθηματική κατάσταση των εφήβων και πρότεινε τρόπους αποσυμφόρησης συνθηκών, που προκαλούν άγχος. Με βιωματικό τρόπο (αναπαράσταση δρώμενου) θέλησε να τονίσει τη σημασία των συστημάτων/πλαισίων, στα οποία ζει, σχετίζεται και δραστηριοποιείται ο έφηβος.
Τη διοργάνωση της συνάντησης επιμελήθηκαν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής: κ. Αικ. Ζάχου-Βαφειάδου και κ. Δ. Ζαμάνη.

3η Επιμορφωτική συνάντηση γονέων με θέμα: "Διαχείριση άγχους – κρίσεις πανικού"

ΘΕΑΤΡΙΚH ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-4-2024

Το Σάββατο, 6-4-2024, στις 18:00 μ.μ., ομάδα μαθητών/τριών του Γ2 τμήματος του Προτύπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, συνοδευόμενη από την εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Ζάχου -Βαφειάδου παρακολούθησαν στο Θέατρο «Βρετάνια» την παράσταση Ο κύκλος των χαμένων ποιητών. Επρόκειτο για μια πολύ ωραία παράσταση, με τον Άκη Σακελλαρίου στο ρόλο του καθηγητή Τζον Κίτινγκ, ο οποίος φέρνει μια φρεσκάδα στο γκρίζο περιβάλλον του αυστηρότατου σχολείου, με μία ανάλαφρη ερμηνεία που συγκινεί.   Στον ρόλο του Διευθυντή του σχολείου, Νόλαν, εκπρόσωπου του κατεστημένου και άτεγκτου υπερασπιστή της αυστηρότητας , στιβαρός ο Τάσος Χαλκιάς  είχε τη βαρύτητα που χρειαζόταν. Στο ρόλο ενός τραγικού πατέρα μαθητή (κύριος Πέρι)  ο Σπύρος Τσεκούρας . Ένας κι ένας, οι νέοι ηθοποιοί που ερμηνεύουν την 8μελή μαθητική ομάδα και πετυχαίνουν το σπάνιο κατόρθωμα να αναδείξουν τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους, χωρίς να χάσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την παράσταση. Ευχαριστούμε την κ. Ζάχου-Βαφειάδου για την πρωτοβουλία.  

Ενημερωτική δράση για τον "εθελοντισμό" στο σχολείο μας

Την Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο και πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Γ2, η αντιπρόεδρος του Σωματείου ΠΑΙ.Δ.Υ. (Παιδί, Δύναμη, Υπομονή), κυρία Ρενέτα Κοκορέτση. Η κα Κοκορέτση ενημέρωσε τα παιδιά για το έργο του Σωματείου, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη των νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών και των οικογενειών τους. Στη συνέχεια, συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού, και τα οφέλη που προσφέρει, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ιδέες και προτάσεις των παιδιών για την υλοποίηση εθελοντικών δράσεων σε συνεργασία με το Σωματείο. Ευχαριστούμε την κα Κοκορέτση για την ενημέρωση των μαθητών/τριών μας. Την πρωτοβουλία για τη δράση είχε η φιλόλογος κα Μαγδαλίνα Ντίνου.

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Δράση ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ "Παίζω με μια ρακέτα και μια μπάλα"

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου η Δράση ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ (στο πλαίσιο εκδηλώσεων Σχολικός Αθλητισμός Δ΄ Αθήνας) "Παίζω με μια ρακέτα και μια μπάλα" , που διοργανώθηκε σε συνεργασία από τις Ελληνικές Ομοσπονδίες Ε.Φ.Ο.Α. , Σ.Ε.Γ.Α.Σ, Ε.Φ.Ο, Ε.Π.Α. Αμεα, Σ.Ε.Φ.Α.Α., την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Δ΄ Αθήνας.

Τέτοιες δράσεις έχουν σκοπό την ενθάρρυνση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών στην υιοθέτηση της αξίας της διά βίου άσκησης, στην καλλιέργεια ηθικών αξιών και στην επίτευξη κοινωνικής συνοχής μέσα από την ισότιμη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα, οι μαθητές/τριες καλλιεργούν την αίσθηση του ανήκειν, τις αξίες της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης και βιώνουν τη χαρά του παιχνιδιού.

Την ομάδα των μαθητών/τριών συνόδευσαν η κα Β. Αλεξίου, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της συμμετοχής του σχολείου μας, η κα Καραλή και ο κος Τσιλιούκας.


Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», 4-7 Απριλίου 2024

 

Ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου μας λαμβάνει μέρος με εισήγηση-παρουσίαση στο Συνέδριο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο παραπάνω εθνικό εκπαιδευτικό δίκτυο και στο αντίστοιχο πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων "Αποτυπώσεις της βυζαντινής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στις πόλεις του χθες και του σήμερα", με συντοντιστή τον κ. Διονύσιο Μουρελάτο και συμμετέχουσες τις κ.κ. Μαρία Λαμπίδη και Αντωνία Καφετζάκη. Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Την Τρίτη, 25 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτικές επισκέψεις, με τους εξής προορισμούς:

Η  Α΄ τάξη επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν  από τη φιλόλογο κα Αγάπη Δάλκου, περιηγήθηκαν στον  χώρο και αποτύπωσαν ζωγραφικά επιτύμβιες στήλες και άλλα σημεία. Στη συνέχεια έκαναν περίπατο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Η Β΄ τάξη επισκέφτηκε την Ελληνική Στατιστική Αρχή και παρακολούθησε πρόγραμμα για τις απογραφές πληθυσμού και άλλα. Έλαβαν δε ως δώρα αναμνηστικά τετράδια, μολύβια, ημερολόγια, τσάντες  κ.ά. με τον λογότυπο της ΕΛΣΤΑΤ. Στο δε σχολείο δωρήθηκε η αναστατική έκδοση Απογραφή προσφύγων. Ενεργηθείσα κατ' Απρίλιον 1923, η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Ευχαριστούμε για την ευγενή προσφορά!

Η Γ΄ τάξη παρακολούθησε στο Θέατρο Λαμπέτη θεατρική παράσταση με τίτλο "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», η οποία άρεσε ιδιαιτέρως στους μαθητές/τριες.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Το "Πείραμα του Ερατοσθένη" στο σχολείο μας
  2. Δράση του Πολιτιστικού Προγράμματος "Φιλαναγνωσία και Δημιουργική γραφή" στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
  3. Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού από τον κ. Νικόλαο Δεμερτζή
  4. Ενημέρωση στου μαθητές της Γ' Γυμνασίου για το πεδίο των Κοινωνικών Επιστημών και τις επαγγελματικές του διεξόδους
  5. Πραγματοποίηση της 2ης επιμορφωτικής δράσης για γονείς/κηδεμόνες
  6. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
  7. Δύο σημαντικές συνεργασίες του Ομίλου Αστρονομίας
  8. 2η Επιμορφωτική Δράση για τους Γονείς/Κηδεμόνες: "Η Οριοθέτηση στις σχέσεις μας ως μία κατεξοχήν προσωπική υπόθεση"
  9. Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας για μαθητές/τριες της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 2024
  10. Ενημέρωση για θέματα Ραδιο-βιο-χημικού πολέμου

Σελίδα 1 από 5