oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Παρασκευή, 29 03 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ 4ΟΥΣ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

4diasxRitorikisΤο Σάββατο 1 Απριλίου 2023 14 μαθητές της Α΄, Β' και Γ΄ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στους 4ους  Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου. 

Πρόκειται για σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στη μαθητική ρητορική, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του ΠΜΣ "Ρητορική, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Εκπαίδευση" και του ευρωπαϊκού προγράμματος YouLEAD.

 Οι 1οι αγώνες αυτού του είδους είχαν συνδιοργανωθεί από το σχολείο μας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση το 2020, ενώ εν μέσω της πανδημίας του covid 19, συνεχίσαμε με τη συνδιοργάνωση και των 2ων Διασχολικών αγώνων Δημιουργικού Λόγου το 2021 που υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά με επιτυχία. 

Οι μαθητές μας πήραν μέρος στα ατομικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου και στα αγωνίσματα του Ομαδικού Αυτοσχεδιασμού και της Ομαδικής Συζήτησης. Σε σύνολο 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα και 250 περίπου διαγωνιζόμενων οι μαθητές μας απέσπασαν θετικότατα σχόλια για την παρουσία τους και την ωριμότητα της σκέψης τους. Ανάμεσα σε αυτούς η μαθήτριά μας Ντ’ Όρια Έλενα, κατέκτησε την 7η θέση στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας που επέλεξαν να αφιερώσουν μέρος του χρόνου τους στην καλλιέργεια της τέχνης της ρητορικής.

Από την Γ΄ τάξη:

Ντ΄ Όρια Έλενα και Πατερίτσα Αντωνία

Από τη Β΄ τάξη:

Ξηνταράκου Μερόπη, Κάλφα Στεφανία, Τζινιέρης Γεώργιος και Καστρίτης Ιωάννης

Από την Α΄ τάξη:

Βαμβακάρη Έλενα, Μπραΐμης Σωτήριος, Νικολακοπούλου Σοφία, Σπανόπουλος  Κωνσταντίνος, Παπακωνσταντίνου Ροδάνθη – Ιωάννα και Παπασακελλαρίου Λυδία